Start
Informatie
Exposities
Schilderslessen
Wie zijn wij

 

 

 

Van harte welkom op de homepage van de schildergroep “de Vrijheid”. 

Schildergroep“de Vrijheid” is in 1983 spontaan opgericht. De eerste  leerlingen zijn nog steeds trouw aan de groep. De groep bestaat  inmiddels uit  23 zeer enthousiaste leerlingen. De schilderlessen worden in de wintermaanden  zowel ’s ochtends  als ’s avonds, in Elburg, gegeven onder begeleiding van Gerard ter Horst.  

De meeste leerlingen hebben  een binding met de natuur en worden daardoor sterk ge´nspireerd. De onderwerpen bestaan dan ook voornamelijk uit landschappen en dieren in hun vertrouwde omgeving. Maar ook andere onderwerpen worden vervaardigd zoals bloemen, zeegezichten, (dier) portretten, stillevens en indrukken opgedaan tijdens verre reizen. Tijdens de koffiepauzes worden  de werkstukken  gezamenlijk bekeken en besproken.

De naam van de groep ontleent zich aan de ongedwongen sfeer en de vrijheid om datgene te schilderen wat men zelf leuk vindt. Veel  leerlingen hebben dan ook  een bepaalde voorkeur in de onderwerpen.  

Via de “wie zijn wij” pagina wordt van alle leerlingen en de begeleider een korte persoonsbeschrijving weergegeven. Tevens laten we een aantal van onze werken  zien.  Op de pagina "Pas geverfd" wordt bijna wekelijks nieuwe werken getoond.

Iedereen kan schilderen. Je hoeft absoluut geen “tekenwonder” te zijn. Schilderen bestaat namelijk voor het grootste deel uit techniek. Onder goede begeleiding is dat door iedereen te leren. De rest bestaat uit een beetje lef en goed kijken. Belangrijkste is dat je er plezier in hebt. De meeste nieuwe leerlingen ontdekken al gauw een prachtige vrijetijdsbesteding. Deze hobby kan in het uiterste geval uitgroeien tot een passie. Meer info over de schildercursus vindt u op de pagina “schilderlessen”.

 

 

 

 

 

    

    

    

                

 
2011 © Gerard ter Horst Copyright information or Webmaster info